حتماً با انواع مدلهای ترشی آشنا هستید، همانگونه که میدانید ترشی نوعی چاشنی تهیه شده از انواع سبزیجات و سرکه است که نقش مهمی در آشپزی خاورمیانه ایفا میکند. البته این جمله به آن معنا نیست که در مناطق دیگر جهان از این چاشنی خوشمزه در آشپزی و در کنار غذا استفاده نمیشود بلکه تنها به پررنگ بودن نقش آن در محدوده خاورمیانه تأکید دارد. تهیه کردن ترشی در خانه خیلی دشوار نیست، هر زمان که تصمیم بگیرید، میتوانید با افزودن سرکه یا آبنمک به ترهبار ترشی آماده کنید اما انواع ترشی به شکل آماده هم در فروشگاهها قابل خریداری هستند.
این یک عادت سنتی در خانههای ما ایرانیهاست، هرسال با پایان فصل تابستان و خنک شدن هوا، مردم به آماده کردن ترشی و شور در خانهها مشغول میشوند. مادران و مادربزرگان اکثراً مهارت خاصی در تهیه ترشی خانگی دارند اما شما هم اگر بخواهید میتوانید با مراجعه به یک دستور دقیق و خط تولید ترشیجات ، دست به کار شوید. ترشی مخلوط، ترشی لیته، ترشی بادمجان، سالاد فصل و شوری گل کلم از محبوبترین انواع ترشی و شوری در ایران هستند.
معرفی انواع ترشی ایرانی
تاریخچه ترشی انداختن در ایران به نسبت پیشینهای طولانی دارد. به گفته شواهد و مدارک، بیش از ۷۰ سال است که کارخانهها در کشور شروع به تولید انواع ترشی ایرانی و فرنگی کردهاند. اصطلاحاً منظور از ترشی انداختن همان شیشههای ترشی است که در فروشگاهها و سوپرمارکتها به عنوان ترشی موجودند؛ اما باید توجه داشت که تاریخچه ترشی انداختن در خانههای ایرانی به طور قطع قدمتی طولانیتر از هفتاد سال دارد.
ترشی هفت بیجار کردستان برای هر ذائقهای
ترشی هفت بیجار از محبوبترین ترشیهای ایرانی است و مرتبط با منطقه کردستان ایران است، اگرچه برخی معتقدند که دستور اصلی ترشی هفت بیجار اصلیترینها برای استان گیلان است. این تفاوت تأثیر چندانی ندارد، اصلیترین امر این است که ترشی هفت بیجار یکی از محبوبترین انواع ترشی خانگی ایرانی است که در تمام نقاط کشور با تغییرات کوچک در دستور تهیه آماده میشود. حتی میتوان ترشی هفت بیجار با مارکتهای بازاری از فروشگاهها تهیه کرد.
ترشی بندری برای دوستداران طعم تند
ترشی بندری همانطور که از نامش پیداست برای نواحی جنوبی ایران معرفی شده است. این ترشی بسیار تند و تیز است که دقیقاً به سلیقه غذایی مردم همان منطقه تطابق دارد، اما این موضوع اصلاً به معنای آن نیست که مردم در مناطق دیگر ایران از ترشی بندری استفاده نمیکنند یا از طعم آن لذت نمیبرند.
ترشی نازخاتون، طعم محبوب شمالیها
نازخاتون یکی از ترشیهای محبوب در مناطق شمالی ایران است، به ویژه در استان مازندران که مردم این منطقه به طور خاص به این ترشی علاقه دارند. هر استان شمالی دستور تهیه خاص خود را برای ترشی نازخاتون دارد، اما آنچه در همه این دستورها مشترک است، استفاده از آبغوره در فرآیند تهیه این ترشی است.
مردم استان مازندران، خود را به نوعی مبدع این ترشی لذیذ میشناسند و برای تهیه نازخاتون از بادمجان کباب شده، گوجهفرنگی، سیر، سبزیجات معطر محلی، پودر فلفل و آبغوره استفاده میکنند. البته، در برخی دستورها از سرکه قرمز به جای آبغوره استفاده میشود. تهیه نازخاتون نیاز به مهارت دارد، اما با یک دستور دقیق و حرفهای، میتوانید به راحتی این ترشی را تهیه کنید.
ترشی لیته، چاشنی دیزی
دیزی یک غذای سنتی مشهور ایرانی است و لیته یک چاشنی محبوب دیزی است. نمیتوان با اطمینان گفت که این ترشی برای اولین بار در کدام شهر ایران تهیه شده است، از این رو مردم شهرهای مختلف با تغییر در دستور قدیمی آن، سعی کردهاند که هر بار لیته را به اسم خود بسازند. با جستجوی اینترنتی میتوانید با دستورهایی به نام لیته بندری، لیته شمالی، لیته تهران و … مواجه شوید که کدام یک از آنها اولین دستور تهیه لیته را برای خود ادعا میکنند.
بیشتر بخوانید : خط تولید کنسرو خیارشور
مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه ترشی لیته شامل گل کلم یا کلم سفید، هویج، انواع فلفل، خیار، بادمجان، سیر، سبزی معطر (مرزه، ترخون، گشنیز، تره، ریحان و جعفری)، ادویه ترشی (نعنا خشک، زیره سیاه و سبز، کاری، زردچوبه، تخم گشنیز، سیاه دانه و گلپر)، نمک و سرکه است. طرز تهیه ترشی لیته نسبت به ترشی هفت بیجار یا ترشی مخلوط کمی پیچیدهتر است اما با صبر و حوصله، میتوانید در خانه یک لیته خوشمزه تهیه کنید.
سالاد فصل یا ترشی مشهدی
ترشی مشهدی یا به عنوان سالاد فصل نیز شناخته میشود، یکی از لذیذترین انواع ترشیهای ایرانی است. این ترشی به دلیل استفاده از آب گوجه در فرآیند تهیه، طعم تند و بیش از حد سرکه را ندارد. این خاصیت باعث شده تا سالاد فصل به عنوان یکی از محبوبترین انواع ترشی خانگی در ایران شناخته شود.
از جهت تهیه، این ترشی با سایر ترشیها تفاوت دارد. برخلاف سایر ترشیها که با استفاده از سرکه یا ترکیب آب و نمک به دست میآیند، سالاد فصل با ترکیب آب گوجه و سرکه تهیه میشود. مواد اولیه برای تهیه این ترشی شامل گل کلم، هویج، کرفس، سیبزمینی ترشی، خیار قلمی، سیر، فلفل سبز، تخم گشنیز، گوجهفرنگی، مرزه، نعنا و نمک میشود.
ترشی مخلوط، ساده اما خوشمزه
آخرین مورد از محبوبترین ترشیهای ایرانی ترشی مخلوط است. این ترشی با دستور یکسان در تمام نقاط کشور تهیه میشود و مدلهای بازاری آن نیز در تمامی مارکتها قابل دسترس هستند.
مواد اولیه در تهیه این ترشی شامل خیار، بادمجان، هویج، گل کلم، موسیر، نمک، سرکه و سبزیجات معطر و زردچوبه و فلفل هستند.
ترشی کلم قرمز، چاشنی کباب ایرانی
تصویر ترشی کلم قرمز در کنار دیس کباب برای همگان آشنا است. این ترشی معمولاً به عنوان یکی از متداولترین ترشیها برای سرو کنار انواع کباب ایرانی استفاده میشود. اگرچه ممکن است کمتر کسی در خانه برای تهیه این ترشی اقدام کند، اما برخلاف این تصور، تهیه ترشی کلم قرمز بسیار ساده و سریع است. اگر مهارت زیادی در تهیه ترشی ندارید و میخواهید با یک نوع ساده شروع کنید، پیشنهاد ما بدون شک این ترشی رنگارنگ و لذیذ است.
برای تهیه ترشی کلم قرمز به هیچ ماده اولیه خاصی نیاز نیست. کلم پیچ قرمز را بخرید و آن را با نمک و سرکه ترکیب کنید. ترشی شما یک هفته بعد آماده میشود. همانطور که متوجه شدید، کلم، سرکه و نمک تنها مواردی هستند که برای تهیه این ترشی نیاز دارید.
خرید ماشین الات غذایی برای تولید انواع ترشی
در دنیای امروز برای توسعه و رشد در صنعت غذایی، لازم است از تمام عوامل مهم استفاده کنیم، از جمله جمعآوری تجهیزات پیشرفته، بهروز و دانش فنی، همراه با متخصصان و مدیریت ماهر. ما نیز متعهد شدهایم تمام توانمان را به کار بگیریم و با تلاش و پشتکار پرسنل متعهد و ماهر خود، همچنین با بهرهگیری از دانش و فناوری روز دنیا، در جهت توسعه و پیشرفت صنعت در ایران اقدام کنیم.
شرکت “ماشین سازی انصار استیل”، در زمینه ساخت ماشینآلات صنایع مواد غذایی و خط تولید مربا و کمپوت در خطوط تولید دستگاههای ترشیجات، شوریجات، رب، و مربا فعالیت مینماید. از سال ۱۳۷۸ به بعد، در این زمینه فعالیت آغاز کرده و با استفاده از تجهیزات فنی پیشرفته و دانش روز دنیا، توانسته است موقعیت خوبی را در بازارهای داخلی و خارجی به دست آورد.برای تهیه انواع تجهیزات صنایع غذایی میتوانید به وبسایت شرکت انصار استیل مراجعه کنید .