کتاب هایی خوب و جذاب  برای جوانان ۱۶ تا ۱۸ ساله

کتاب هایی خوب و جذاب  برای جوانان ۱۶ تا ۱۸ ساله

کتاب هایی خوب و جذاب  برای جوانان ۱۶ تا ۱۸ ساله


اگر قصد خرید کتاب به عنوان هدیه برای یک نوجوان یا جوان دارید، باید به دقت کتابی انتخاب کنید که علاقه و توجه آن فرد را جلب کند و او را به خواندن و کتابخوانی ترغیب کند. انتخاب کتاب مناسب می‌تواند به ارتقاء دوستی و صمیمیت میان افراد کمک کند، زیرا از طریق کتاب‌ها می‌توان از علایق و تفکرات خود برای دیگران بیان کرد. در این مقاله از مجله ، به معرفی کتاب‌هایی مناسب برای نوجوانان و جوانان در رده سنی ۱۶ تا ۱۸ سال خواهیم پرداخت:

“شازده کوچولو” (The Little Prince) – نوشته‌ی آنتوان دوسنت اگزوپری:

"شازده کوچولو" (The Little Prince) - نوشته‌ی آنتوان دوسنت اگزوپری:

“شازده کوچولو” (The Little Prince) – نوشته‌ی آنتوان دوسنت اگزوپری:

این کتاب مشهور، علیرغم اینکه به طور عمومی به عنوان یک کتاب کودکانه شناخته می‌شود، دارای لایه‌های عمیقی است که مخاطبان جوان و بزرگسال نیز می‌توانند از خواندن آن لذت ببرند. داستان شازده کوچولو و ماجراهایش در جهان‌های مختلف، فرصتی برای تأمل در مفاهیم فلسفی و انسانی فراهم می‌کند. این کتاب می‌تواند خواننده را به دنیای رنگارنگ کودکی ببرد و به او کمک کند پیوندهای عمیق‌تری با زیبایی‌های زندگی بسازد.

بیشتر بخوانید : معرفی برترین رمان های دنیا ؛ ۷۵ رمان معروف دنیا ، رمان خوانی

“دروغ” (Lies) – نوشته‌ی کاره سانتوس:

“دروغ” داستان دو نوجوان است که از طریق علاقه‌شان به یک کتاب آغاز می‌شود و این کتاب تغییراتی عمیق در زندگی آن‌ها ایجاد می‌کند. این داستان برای نوجوانان و جوانانی که به تازگی به دنیای بزرگسالی وارد شده‌اند و از دوران کودکی فاصله گرفته‌اند، جذاب است. “دروغ” می‌تواند آن‌ها را به دنیای کتاب‌ها و خواندن علاقه‌مند کند و ایشان را به ادامه دادن این عادت ترغیب کند.

به عنوان هدیه، انتخاب کتابی که به علایق و سلیقه‌ی شخص مورد نظر بپردازد و موضوعات جذابی را برای او ارائه دهد، نشان‌دهنده‌ی دقت و اهمیتی است که به او می‌دهید. همچنین این اقدام می‌تواند باعث ایجاد موضوعات مشترک برای گفتگو و بحث شود و ارتقاء روابط اجتماعی با او را تسهیل کند.

ناطور دشت (ناتور دشت)

ناتور دشت یا ناطور دشت همان کتاب معروفی است که در داستان “دروغ” درباره‌اش می‌خوانیم. همان کتابی که قهرمانان داستان را به هم پیوند می‌دهد و زندگی هر دویشان را از این رو به آن رو می‌کند. ناتور دشت ماجرای پسری است که در روزهای پیش از کریسمس در خیابان‌ها پرسه می‌زند تا رفتنش به خانه را به تعویق بیاندازد. او در خیابان‌ها راه می‌رود و خاطراتش را مرور می‌کند. سعی می‌کند راه‌حلی برای مشکلاتش پیدا کند و راهی بیابد که در این زندگی، به گفته خودش نکبتی دوام بیاورد.

این رمان را جی. دی. سلینجر نویسنده‌ی آمریکایی نوشته و یکی از محبوب‌ترین رمان‌ها و کتاب‌ها میان نوجوانان ۱۶ تا ۱۸ ساله است.

مغازه خودکشی

مغازه خودکشی یکی از کتاب‌هایی است که حسابی سروصدا به پا کرده است. این کتاب از آن دسته داستان‌های خاصی است که در هر سنی باشید، از خواندنش لذت می‌برید. اما این کتاب برای نوجوانان ۱۶ تا ۱۸ ساله جذابتر است. ماجرای کتاب داستان زندگی خانواده‌ای است که در مغازه‌شان همه‌جور ابزار خودکشی می‌فروشند. چون هدفشان این است که مرگ را برای همه مشتریانشان آسان‌تر کنند. اما با تولد بچه جدید خانواده، کسب و کارشان حسابی به دردسر می‌افتد!

مغازه خودکشی نوشته‌ی ژان تولی در سال ۲۰۱۲ به یک انیمیشن جذاب بدل شد.

دنیای سوفی

دنیای سوفی

دنیای سوفی

یک کتاب خوب دیگر برای نوجوانان و جوانان ۱۶ تا ۱۸ ساله رمان دنیای سوفی است؛ یک رمان جذاب ولی سنگین و پر از مفاهیم. اما مفاهیمش دنیای جدیدی را به رویتان باز می‌کند. سفری جذاب به دنیای فلسفه. اگر چند صفحه ابتدایی کتاب را رد کنید، می‌توانید به دل تاریخ فلسفه سفر کنید. سفری که پر از یادگیری است. بعد از خواندن این کتاب از یوستین گاردر هم با تاریخ فلسفه آشنا شده‌اید و هم نگاهتان به دنیا تغییر کرده است. تغییری که زندگیتان را شبیه به زندگی فیلسوف‌ها کرده است.

دختر پرتقالی

‌اگر از خواندن داستان‌های فلسفی لذت می‌برید ولی دوست دارید همزمان از خواندن یک عاشقانه هم لذت ببرید دختر پرتقالی را انتخاب کنید. یوستین گردر همان نویسنده کتاب دنیای سوفی است و چاشنی فلسفه را به تمام کتاب‌هایش اضافه می‌کند اما این یکی در کنار زمینه فلسفی آن داستان عاشقانه لطیفی هم دارد.

این کتاب هم یک انتخاب خوب برای ۱۶ تا ۱۸ ساله ها است. برای عصرهای پاییزی با یک پرتقال پوست‌کنده و خوش‌عطر کنارمان.

دشمن عزیز

جودی آبوت دختر خوشحال و شادی بود که ناگهان از پروشگاه جان گریر وارد دنیای دانشگاه شد و با هیجان زندگی جدیدش را در خوابگاه با ما به اشتراک گذاشت. او و دوستانش، جولیا پندلتون و سالی مک براید، لحظات و خاطرات خوبی برای ما ساختند. همین باعث شد تا جین وبستر تصمیم بگیرد داستان را ادامه دهد.

دشمن عزیز در واقع ادامه داستان بابا لنگ دراز است که با همان سبک و سیاق و در قالب نامه نوشته شده است، اما این بار نامه‌ها از طرف سالی نوشته شده است. سالی پرشور تصمیم گرفته تا مدیریت پروشگاه جان گریر را بر عهده بگیرد. حالا سالی در نامه‌هایش از ماجراهای خودش و پروشگاه می‌گوید.

کتابخانه نیمه شب

یک کتاب خوب دیگر برای نوجوانان ۱۶ تا ۱۸ ساله، کتابخانه نیمه شب اثر مت هیگ است.

نورا ناامید و خسته تصمیم گرفته تا به زندگی‌اش پایان دهد. اما پیش از آنکه واقعاً بمیرد، وارد کتابخانه‌ای می‌شود که گویی زندگی اوست. تمام کتاب‌هایی که در کتابخانه نیمه شب پیدا می‌کند، داستان یکی از تصمیمات و انتخاب‌های نورا است. دنیایی که می‌توانست بسازد، کاری متفاوت در آن داشته باشد یا روابطش را سروسامان بدهد. دنیای این کتابخانه به او اجازه می‌دهد زندگی‌اش را از نو بسازد.

انجمن شاعران مرده

همه ما معلم‌هایی داشتیم که مسیر زندگی ما را تغییر داده‌اند. آنها این توانایی را دارند که ما را به موضوعی علاقه‌مند کنند یا کاری کنند که از آن متنفر شویم. انجمن شاعران مرده ماجرای ورود معلمی نوگرا به مدرسه‌ای است که در آن قوانین خشک، سخت و جدی بیشتر از هرچیزی اهمیت دارد. اما حالا با ورود کیتینگ به این مدرسه، حال و هوای بچه‌ها تغییر می‌کند. آنها درمی‌یابند که در زندگی چیزهایی فراتر از درس، نمره و … اهمیت دارد و همین آگاهی است که برای آنها دردسرساز می‌شود. صدای پدر و مادرها درمی‌آید و کادر مدرسه تصمیم گرفته‌اند تا این معلم جدید و ساختارشکن را اخراج کنند.

انجمن شاعران مرده پس از موفقیت فیلمش نوشته و منتشر شد. این فیلم با بازی بی‌نظیر رابین ویلیامز به یکی از موفق‌ترین‌ها بدل شد که جایزه بهترین فیلم مراسم اسکار را در سال ۱۹۸۹ را هم از آن خود کرده بود.

کشتن مرغ مینا

کشتن مرغ مینا

کشتن مرغ مینا

کشتن مرغ مینا داستانی در ستایش عدالت و عدالتخواهی است. هرچند ماجرا را از زبان دختر کوچک خانواده می‌شنویم و ماجراها را از دریچه نگاه او دنبال می‌کنیم، اما به راحتی شاهد تبعیض‌ها و سختی‌های زندگی رنگین‌پوستان در یک جامعه نژادپرست هستیم. اسکات فینچ، دختر وکیلی است که کار وکالت یک جوان سیاهپوست را بر عهده گرفته است و سخت در تلاش است تا عدالت را اجرا کند. اسکات، پدرش را قهرمانی می‌داند که برای هدفش تلاش می‌کند و البته که این لقب هم به راستی برازنده او است.

این کتاب برای نوجوانان ۱۶ تا ۱۸ ساله از عدالت‌خواهی و تلاش برای درست زیستن می‌گوید.

چراغ سبزها

این سن، سن ویژه‌ای است که ما در جستجوی هدف زندگی خود قرار داریم. در دامنه‌ای که به دنبال یافتن درسی که به آینده شغف دارد، و شغفی که بتواند زندگی ما را تغییر دهد و نیاز ما به احساس مفیدی برآورده کند. ما در این مرحله به کتبی نیاز داریم که جهان را به ما نشان دهند؛ جهان واقعی و خارج از داستان‌ها. ما به داستان‌هایی نیاز داریم که افراد از تجربیات شان حرف بزنند، بدون اینکه ما را سرزنش کنند و درسی از زندگی به ما بیاموزند، بدون اینکه به ما دستور دهند. ما به چراغ‌های راهنما نیاز داریم و کتاب “چراغ سبزها” یکی از این راهنماهای عالی و کتاب‌های عالی برای نوجوانان و جوانان ۱۶ تا ۱۸ ساله است.

متیو مک کانهی علاوه بر تجربه‌های درخشانش در عرصه بازیگری و دریافت جوایز معتبر مانند اسکار و گلدن گلوب، در این کتاب نشان داده است که یک داستان‌گوی ماهر هم هست.

آخرین دختر

برای دستیابی به موفقیت و پایداری در برابر چالش‌های زندگی، چه کارهایی باید انجام دهیم؟

نادیا مراد پاسخ زنده به این سوال است. او زندگی خوبی داشت، اما با ورود گروه تروریستی داعش، همه زیبایی‌های زندگی برایش به تلخی و تاریکی تبدیل شد. او در دستان مسلحان این گروه اسیر شد و شکنجه‌های مختلفی را تحمل کرد و بارها تجاوز شد. اما در زمانی که فرصت فرار و رهایی را پیدا کرد، از دست آنها گریخت. پس از تحت درمان و بهبودی، تصمیم گرفت تا پرده از جنایات داعش بردارد و برای دستیابی به این هدف، دست از تلاش نکشید. تلاش‌های او منجر به به دست آوردن جایزه صلح نوبل شد و او بنیادی تأسیس کرد که به بازماندگان نسل کشی و مبارزه با قاچاق انسان کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید : کتاب مخلوقات شب؛ گرگینه‌ها ، داستانی هیجان انگیز

پادشاه گدا و راز شادمانی

آخرین پیشنهاد کتاب ما برای نوجوانان ۱۶ تا ۱۸ ساله کتاب “پادشاه گدا و راز شادمانی” است؛ داستان‌هایی ساده و عامیانه که هر کدام در عین سادگی و زیبایی، مفهومی و درسی برای زندگی ارائه می‌دهند. داستان‌های تاریخی و تودرتو که می‌توانند یادآور قصه‌های شهرزاد باشند و دیدگاه یک داستان‌گو را بعد از زمانی که به سرطان مبتلا شده است، برایمان بازگو کنند.

کلام آخر

معتقدند هر کتابی که نوشته شده است، ارزش حداقل یک خواندن را دارد. اما شاید در دنیای امروز که همه چیز با سرعت بالا حرکت می‌کند، خواندن تمام کتب ممکن نباشد. بهترین راه این است که به دنبال آن دسته از کتب برویم که به سلیقه ما می‌خوردند یا می‌توانند دنیای ما را تغییر دهند. شما نیز کتبی را که به نظرتان ارزش خواندن دارند، به این فهرست کتب برای نوجوانان و جوانان ۱۶ تا ۱۸ ساله اضافه کنید.

خرید کتاب آنلاین از طاقچه

امتیاز

داستان

کتابخوانیمعرفی کتاب

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *