شاه پلو مخلوط، غذایی از زمانهای قدیمی در سفرههای ایرانیان جایگاه ویژهای داشته است، که با ترکیباتی از گوشت، برنج، سبزیجات و مغزها تهیه میشود. این غذا طعمی بینظیر و ظاهری دلنشین دارد و میتواند سفرههای مهمانی شما را به زیبایی و طعم بهبود دهد. در این مقاله از مجله انلاین، روش تهیه شاه پلو مخلوط مجلسی را بهصورت مرحلهای و با توجه به نکات مهم آن برای شما شرح میدهیم تا به راحتی بتوانید این غذای لذیذ را پخت کنید.
مواد لمورد نیاز برای تهیه شاه پلو مخلوط مجلسی
![مواد لمورد نیاز برای تهیه شاه پلو مخلوط مجلسی](https://majaale.ir/wp-content/uploads/2024/06/polo-makhlot-ghelgheli-morgh.jpg)
مواد لمورد نیاز برای تهیه شاه پلو مخلوط مجلسی
برای تهیه شاه پلو مخلوط نیاز به مواد زیر خواهید داشت:
مواد لازم برای پخت گوشت | |
لوبیا قرمز | ۱ پیمانه |
گوشت راسته گوسفندی | ۵۰۰ گرم |
برنج | ۳ پیمانه |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
هویج | ۱ عدد |
آب نارنج (یا آب غوره یا آب لیمو) | ½ پیمانه |
زعفران دم کرده | به مقدار لازم |
نمک، فلفل سیاه و پودر سیر | به مقدار لازم |
چوب دارچین | ۱ عدد |
پاپریکا | ۱ قاشق چاییخوری |
روغن | به مقدار لازم |
مواد لازم برای تزیین | |
زرشک | ½ پیمانه |
خلال بادام و پسته | هر کدام ¼ پیمانه |
بادمجان | ۲ عدد |
جعفری خرد شده | به مقدار لازم |
بیشتر بخوانید : طرز تهیه عدسی خوشمزه برای صبحانه مقوی
راهنمای تهیه شاه پلو مخلوط با گوشت بهطور مرحلهبهمرحله
![راهنمای تهیه شاه پلو مخلوط با گوشت بهطور مرحلهبهمرحله](https://majaale.ir/wp-content/uploads/2024/06/polo-makhlot.jpg)
راهنمای تهیه شاه پلو مخلوط با گوشت بهطور مرحلهبهمرحله
برای تهیه این غذای شهی و لذیذ، مراحل زیر را بهدقت دنبال کنید:
مرحله اول: آمادهسازی گوشت
برای شروع، لوبیا قرمز را از شب قبل خیس کرده و در قابلمه با کمی آب نیمپز کنید. سپس لوبیاها را کنار بگذارید.
پیازها را به صورت نگینی خرد کنید و در یک قابلمه با روغن روی حرارت ملایم تفت دهید تا شفاف و نرم شوند.
گوشت را نگینی خرد کنید و به پیازها اضافه کنید. با حرارت بالا گوشت را تفت دهید تا قهوهای رنگ شود.
رب گوجهفرنگی، پودر سیر، فلفل سیاه، پاپریکا و چوب دارچین را به گوشت اضافه کنید و به مدت دو دقیقه تفت دهید تا ادویهها عطر بگیرند.
به قابلمه دو لیوان آب جوش اضافه کنید، حرارت را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید. بهمدت یک ساعت صبر کنید تا گوشت پخته شود.
مرحله دوم تهیه شاه پلو مخلوط: اضافه کردن مواد دیگر
در این مرحله از طرز تهیه شاه پلو مخلوط، هویج را به شکل حلقهای خرد کنید و به همراه لوبیاهای نیمپز شده به گوشت افزوده و سپس آب نارنج (یا آبغوره یا آب لیمو) را نیز به مواد اضافه کنید و برای ۱ ساعت دیگر ادامه دهید. در نیمهی پخت هم میتوانید نمک و زعفران دمکرده را به مواد اضافه کنید.
مرحله سوم تهیه شاه پلو مخلوط: آمادهسازی مواد برای تزیین غذا
زرشک، خلال بادام و خلال پسته را در یک تابه کوچک با هم مخلوط کنید. سپس به زرشک کمی شکر اضافه کنید و همراه با کره به مدت کمتر از ۱ دقیقه تفت دهید. سپس زرشک ها را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.
سپس به بادمجانها بروید، آنها را پوست بگیرید، به شکل مکعبی خرد کنید و برای ۳۰ دقیقه در آب و نمک خیس کنید تا تلخیشان کم شود. سپس بادمجانها را آبکش کنید و با استفاده از کمی روغن در تابه سرخ کنید تا به رنگ طلایی درآیند.
جعفری را هم ساطوری خرد کنید و کنار بگذارید.
بیشتر بخوانید : ۳۷ تا از معروف ترین غذاهای خیابانی دنیا که باید حتما آنها را امتحان کنید !
مرحله چهارم طرز تهیه شاه پلو مخلوط: پخت برنج
برای طبخ برنج، آن را به مدت یک ساعت در آب و نمک خیس کنید. سپس یک قابلمه را روی حرارت بالا قرار دهید تا آب به جوش بیاید. بعد از جوش آمدن، برنج را به همراه کمی نمک به آب جوش اضافه کنید و به مدت ۷ تا ۱۰ دقیقه (یا تا زمانی که برنج نیمپز شود) بپزید. سپس برنج را آبکش کنید.
مرحله پنجم طرز تهیه شاه پلو مخلوط: دم گذاشتن برنج
قابلمه ای را که برای پخت برنج انتخاب کردهاید، روی حرارت ملایم گرم کنید. ته دیگ مورد نظر خود را در کف قابلمه قرار دهید. برنج آبکش شده را به طور یکنواخت درون قابلمه بریزید. در این مرحله، برای افزایش عطر و طعم بهتر برنج، مقداری از آن را با زعفران مخلوط کنید و روی برنج معمولی بپاشید.
مرحله اختیاری:
میتوانید مواد گوشتی و تزیینی را که برای این غذا انتخاب کردهاید، به صورت لایه لایه روی برنج بریزید، اما به طور کلی برای حفظ زیبایی و بهبود طعم غذا، بهتر است این کار را بعد از دم کردن برنج انجام دهید.
مرحله آخر طرز تهیه شاه پلو مخلوط: سرو غذا
بعد از دم کشیدن کامل برنج، حرارت را خاموش کنید. درب قابلمه را بردارید و بهآرامی با چنگال برنج را هوادهی کنید تا از بخار پر شود.
مواد گوشتی که پیش از این آماده کردهاید را بهآرامی لایهلایه روی برنج بریزید و با هم مخلوط کنید. توجه کنید که هنگام مخلوط کردن، فشار زیادی به برنج وارد نشود تا بهم نرود. در نهایت، پلو را در ظرف مناسب برداشته و با جعفری خرد شده یا هر نوع تزیین دلخواهتان تزیین کنید.
نکات مهم در تهیه شاه پلو مخلوط
![نکات مهم در تهیه شاه پلو مخلوط](https://majaale.ir/wp-content/uploads/2024/06/shah-polo-makhlout.-1.jpg)
نکات مهم در تهیه شاه پلو مخلوط
نکات اساسی که باید هنگام طبخ این غذا مهم بگیرید عبارتند از:
از گوشت تازه و با کیفیت برای طبخ استفاده کنید. گوشت گوسفندی راسته یا سردست مناسب برای این غذا هستند.
از برنج ایرانی با کیفیت مانند طارم یا هاشمی استفاده کنید تا پلو بهترین عطر و طعم را داشته باشد.
لوبیا قرمز را قبل از طبخ برای حدود ۱۲ تا ۲۴ ساعت خیس کنید تا نفخ آن بگیرد.
برای عطر و رنگ بهتر غذا، از زعفران دم کرده با کیفیت استفاده کنید.
زرشک، خلال بادام و پسته را حتماً از قبل خیس کنید تا نرم شوند.
برای افزودن عطر و طعم دلپذیرتر به شاه پلو مخلوط، میتوانید مقداری هل و گلاب به مواد میانی آن اضافه کنید.
بیشتر بخوانید : طرز تهیه فینگر فود کالباس
در پایان
در این مقاله، روش آمادهسازی شاه پلو مخلوط را به صورت گام به گام و با توجه به نکات اساسی آن برای شما شرح دادیم. امیدواریم با استفاده از این راهنما، بتوانید این غذای خوشمزه را به بهترین شکل برای خود و خانوادهتان آماده کنید.
منبع : دی جی کالا مگ